Algemeen 2015

vrijdag 18 december 2015
Age Tichelaar en Douwe Broersma zijn tijdens de kerstbingo even in het zonnetje gezet door voorzitter Jan Nieuwenburg. Age en Douwe zijn normaal geen bezoekers van de bingoavond, maar deze keer waren ze speciaal uitgenodigd.

Nadat de kerstman weer was vertrokken en er nog één superronde moest worden gespeeld, werden ze door de voorzitter toegesproken. De beide mannen kregen lovende woorden te horen. Ze maken zich dan ook verdienstelijk voor de vereniging, zowel ‘s zomers als ’s winters zijn ze bezig.

Uit handen van Jan kregen ze een tas met lekkere producten erin. Zelf mochten ze de bingodames Ester, Ineke, Yvonne en Sandra een mooi bos bloemen uitreiken.
Age en Douwe bedankt!

Vrijdag 18 december
In het winterseizoen is er maandelijks een bingo, deze kan rekenen op een vaste groep bezoekers en natuurlijk ook mensen, die af en toe eens bingo-en.

De kerstbingo van afgelopen vrijdag werd druk bezocht. Voorzitter Jan Nieuwenburg hield een kort openingswoordje, heette iedereen van harte welkom en wenste de mensen succes. Daarna nam Sandra Smeding de microfoon over en kon de bingo beginnen. Yvonne Stam zorgde ervoor dat achter de bar alles goed verliep en mensen hun natje en droogje konden krijgen.

Er waren mooie prijzen, van rollades en douchesets tot een gourmetset en goed gevulde kerstpakketten. Er heerste een gezellige en gemoedelijke sfeer in ’t Skuulhoekje. Veel mensen werden blij gemaakt met een mooie prijs.

Halverwege de avond klonk er een luid gebel. De kerstman was gearriveerd. Wat een leuke verrassing. Hij had voor iedereen een lekker kerstbrood mee. Daarna trok hij de nummers voor de volgende bingoronde.

Kaatsvereniging Eendracht bedankt al haar sponsors, die deze avond mede mogelijk hebben gemaakt. Het bezoek van de kerstman is mogelijk gemaakt door Rick Torenbeek.

foto's: Joachim de Ruijter

Kerstbingo
De uitslag is bekend en kv Eendracht heeft gewonnen!
Wij kregen de meeste stemmen in de gemeente Harlingen.
Helaas hebben we het minimum aantal van 50 stemmen niet gehaald en gaan we niet door naar de provinciale verkiezingen

Wij doen ook mee aan deze verkiezing!
Van 7 september tot en met 11 oktober 2015 kan iedereen zijn stem uitbrengen bij de verkiezing van de leukste sportvereniging. Er wordt een rapportcijfer gevraagd voor vier criteria:
- sfeer
- sportiviteit en respect
- betrokkenheid van de vrijwilligers
- deskundigheid van het bestuur

Kleine verenigingen maken ook kans, want er zijn twee winnaars per gemeente: de vereniging met de meeste stemmen, maar ook de vereniging met het hoogste gemiddelde (vergeleken met het aantal leden).

Ga dus naar: www.leukstesportvereniging.nl   en breng daar jouw stem uit!

Verkiezing leukste sportvereniging
zondag 13 september 2015
De hoofdklas partij voor dames vrije formatie stond in het teken van het afscheid van de zusjes Fenna Zeinstra en Leonie van der Graaf-Zeinstra. In Harlingen speelden ze hun laatste wedstrijd op hoofdklas niveau en dat deden ze prima. Er werd twee keer gemakkelijk gewonnen met 5-0 en 5-1. Ook in de finale ging het eerst prima en ze namen een 2-0 voorsprong. Daarna ging het twee keer mis op 6-6 door buitenslagen van Lisette Wagenaar en stond het weer gelijk 2-2. Het partuur van Ilse Tuininga, Sjoukje Visser en Manon Scheepstra werd dus goed op gang geholpen en waren daarna ook niet meer te stoppen. Zij wonnen de finale met 5-2 en 6-2.
Hierna kregen Fenna en Leonie een staande ovatie van het publiek en bloemen van KV Eendracht en vrienden en bekenden. Zij werden ook nog toegesproken door Imke van der Leest, met wie ze vroeger hebben gekaatst. Dat hier emoties boven kwamen was duidelijk te zien.
Uitslag:
1e prijs: Isle Tuininga, Sjoukje Visser en Manon Scheepstra
2e prijs: Lisette Wagenaar, Leonie van der Graaf en Fenna Zeinstra
3e prijs: Sietske Okkema, Sandra Hofstra en Marrit Zeinstra

Meer foto's zijn te zien bij foto's en dan bij Dames Hoofdklas 2015
Dames hoofdklas nemen afscheid van Fenna en Leonie

De volgende prijzen van de verloting zijn nog steeds niet afgehaald:

1e prijs: Dames of herenfiets (Rijwielhandel Jelle Dijkstra) op lotnummer 2958.

3e prijs: Tegeltableau (Harlinger Aardewerk & Tegelfabriek op lotnummer 1001.

4e prijs: Set badhanddoeken op lotnummer 2859.

5e prijs: 2-persoons dekbed op lotnummer 2077.

Prijswinnaars kunnen contact opnemen met voorzitter Jan Nieuwenburg, tel. 0517-417102 of 06-54396122.

foto: Ubbo Posthuma

Uitslag verloting