Algemeen 2017

Pagina 1 van 6  > >>

dinsdag 21 november 2017
Er zijn nog steeds een aantal prijzen niet opgehaald. Na publicatie in de Harlinger Courant twee weken geleden heeft zich wel iemand gemeld voor de Polaroid camera, maar ook die is daarna niet opgehaald.
De volgende prijzen kunnen nog worden opgehaald bij Jan Nieuwenburg. Adres: Thorbeckestraat 102, 8862 VL in Harlingen
1e prijs: nummer 3312 - waardebon 450 euro Jelle Dijkstra
4e prijs: nummer 4088 - Dekbed
8e prijs: nummer 2474 - Polaroid zonnebril
9e prijs: nummer 4099 - Dinerbon Waddenvis
10e prijs: nummer 2175 - Dinerbon Waddenvis

Ophalen is mogelijk tot een half jaar na de trekking: 4 maart 2018

vrijdag 10 november 2017
De Federatie Barradeel organiseert elke zomer veel wedstrijden voor de jeugd van de 8 aangesloten verenigingen. Voorafgaand aan de najaarsvergadering werden vrijdagavond de prijzen uitgereikt van deze zomercompetitie. Opvallend was dat de 9 prijswinnaars allemaal afkomstig zijn uit twee plaatsen, n.l. Harlingen (5) en St. Annaparochie (4). De jeugd van KV Eendracht heeft het dus erg goed gedaan in 2017.

De prijswinnaars van Eendracht zijn:
Welpen: Doutzen Bijlsma - 3e prijs
Pupillen: Jaimy Koel - 1e prijs en Koos Jorna - 3e prijs
Schooljeugd: Emma Jeeninga - 2e prijs en Dylan Koel - 3e prijs.
Allemaal van harte gefeliciteerd!

v.l.n.r.: Emma Jeeninga, Koos Jorna, Dylan Koel en Doutzen Bijlsma

Daarvoor: Jaimy Koel met de krans!

Foto: Simon de Groot

Veel Federatie prijzen voor jeugd Eendracht

zondag 10 september 2017

Bij de voorbereiding van deze kaatsdag leken de weergoden niet mee te willen werken, maar op zondag bleef het de hele tijd droog en kon er prima gekaatst worden.
Deze kaatsdag vormde de afsluiting van het kaatsseizoen voor de jeugd. De jeugdleden van kv Eendracht moesten een familielid of kennis vragen om samen te kaatsen en dat lukte niet bij iedereen. Toch stonden er 13 parturen op de lijst en die maakten er een prachtige wedstrijd van. Het is toch prachtig om te zien hoe de ouderen (oom – tante – vader - opa) samen kaatsen met de jongeren en veel plezier hebben op het veld. 
Er stond ook een prachtig springkussen (In4more) op het veld en daar speelden veel kinderen tussen de partijen door en ook nadat ze klaar waren met hun wedstrijden. Alle deelnemers kregen een aantal bonnen om in de kantine te besteden bij Jouke Reitsma en Henk Bleeker, want van kaatsen krijg je wel trek en dorst natuurlijk.

Na de eerste omloop speelden de winnaars verder in de winnaarsronde om de prijzen en de verliezers kregen een herkansing in de verliezersronde. Er werd o.l.v. Age Tichelaar gespeeld zoals bij het Pearke keatsen en de volwassen kaatsers mochten de bal niet zonder stuit boven slaan. Dit leverde veel tussenspel op en dat is toch altijd nog het meest spectaculair met veel onverwachte situaties.

In de halve finale speelden Mike Vlieger en Evelyn Knier een spannende strijd tegen Merthe Scheffer en Ynze Kuperus en de kleine Mike sloeg voortreffelijk  op en uit. Toch kon hij het niet winnen en verloor met 4-5 en 0-6.
In de andere halve finale speelden Emma Jeeninga en Renee Kuiken tegen Damien Duursma en opa Eddy Sjollema. Damian werd goed gecoached door zijn opa en kaatste prima. Helaas voor hem was de tegenstander te sterk en zij verloren met 3-5 en 2-6.
De finale was een anti-climax. Er werd een spannende partij verwacht van twee beste parturen, maar helaas, bij Merthe Scheffer en Ynze Kuperus lukte het niet meer om op de belangrijke standen een eerst binnen te halen en zij verloren met 0-5 en 4-6.

In de verliezersronde was het steeds behoorlijk spannend. In de halve finale haalden Lieke en Senna Jeeninga een flinke achterstand nog helemaal in, maar ze verloren toch nog op 5-5 en 4-6 van Jutta Wolbers en Hessel Westra. Helaas geen finale en dus geen prijs. Alle verliezers kregen trouwens wel een medaille als herinnering uitgereikt!
In de andere halve finale wisten Thom Posthumus en Grietje Steigenga te winnen van Vincent en Franciscus Breidenbacht met 5-3 en 6-0.

De finale werd hierna zelfs dramatisch spannend. Thom en Grietje haalden hun achterstand prachtig in tot 5-5 en toen landde Grietje, bij een poging om de bal nog te keren, verkeerd op haar voet. Het was meteen duidelijk dat dit ernstig was en zij moest helaas het strijdperk verlaten. De enkel moet eerst even rusten, voordat er een diagnose gesteld kan worden. Thom kreeg Eddy Sjollema als invaller bij zich en Thom begon meteen na de hervatting met twee zitballen. Het werd 5-5 en 6-6 en toen wist Jutta een zitbal bij Thom te geven.  Een bijzonder einde van de wedstrijd.

Voorzitter Jan Nieuwenburg was afwezig omdat hij deze week een paar dagen in het ziekenhuis was opgenomen vanwege een longontsteking. De prijsuitreiking werd daarom gedaan door Simon de Groot, met assistentie van Douwe Broersma.
Zij reikten eerst de prijzen uit van het competitiekaatsen van deze zomer.
Elke dinsdagavond kaatste de jeugd o.l.v. Wim de Haan en hij werd hiervoor bedankt en kreeg een mooie bos bloemen met een waardebon. Volgend jaar is Wim weer van de partij.

Uitslag competitiekaatsen:
Meisjes:  1e prijs Emma Jeeninga     2e prijs: Nina Helvrich  3e prijs: Jutta Wolbers
Jongens: 1e prijs: Jordy de Haan       2e prijs: Jaimy Koel        3e prijs: Davy de Haan
Jaimy Koel staat niet op de foto, want die kaatste deze dag niet mee.

Uitslag Ouder-Kind Partij:
1e prijs: Emma Jeeninga en Renee Kuiken
2e prijs: Merthe Scheffer en Ynze Kuperus
3e prijs: Mike Vlieger en Evelyn knier
3e prijs: Damian Duursma en Eddy Sjollema

Verliezersronde:
1e prijs: Jutta Wolbers en Hessel Westra
2e prijs: Thom Posthumus en Grietje Steigenga

 

Foto's: Simon de Groot
Kijk voor meer foto’s op deze site bij foto's.

 

Prachtige Ouder-Kind Partij
Prachtige Ouder-Kind Partij

maandag 4 september 2017

Maandagmiddag vond in het bijzijn van de bestuursleden Jan Nieuwenburg en Douwe Broersma van kaatsvereniging Eendracht, alsmede Age Tichelaar de trekking plaats van de verloting die onlangs werd gehouden. De trekking werd verricht door notaris mr. H.J. Hettema.

1e prijs: Waardebon van 450 euro van rijwielhandel Jelle Dijkstra op lotnummer 3312.

2e prijs: Tegeltableau van het Harlinger Aardewerk- en Tegelfabriek op lotnummer 1433.

3e prijs: Decoupeerzaag met koffer door Van Smeden op lotnummer 2097.

4e prijs: Vier seizoenen dekbed op lotnummer 4088.

5e prijs: Geldprijs ter waarde van 50 euro op lotnummer 4035.

6e prijs: Waardebon 25 euro van Plus op lotnummer 1764.

7e prijs: 16-delig servies op lotnummer 3757.

8e prijs: Polaroid zonnebril van Copini op lotnummer 2474.

9e prijs: Dinerbon van Waddenvis op lotnummer 4099.

10e prijs: Dinerbon van Waddenvis op lotnummer 2175.

Prijswinnaars kunnen contact opnemen met voorzitter Jan Nieuwenburg tel. 0517-417102 of 06-54396122.

 

Foto: Ubbo Posthuma

Uitslag Verloting kv Eendracht 2017

zondag 27 augustus 2017

De Koningspartij bij kv Eendracht werd onder prachtige omstandigheden gespeeld. Het was mooi weer, er was weinig wind en er lag een prachtige grasmat klaar voor de 30 kaatsers, die nu eens met de harde bal tegen elkaar in het strijdperk traden.

In de eerste omloop had Arjen Staphorsius, de koning van de laatste twee jaren, het zwaar. Nadat hij de koningsbal had ingeleverd wist hij nog net te winnen met 5-5 en 6-2. Ook de tweede omloop was spannend en werd weer winnend afgesloten met 5-4 en 6-2. In de halve finale moest hij tegen het sterke partuur van Pollie en Johan Kwast, die kaatsten met Afina Schrik als derde maat. Dit partuur bleek toch wel het sterkste deze dag, want zij wonnen met 5-1 en 6-6. De eerste omloop hadden ze ook al op dezelfde stand winnend afgesloten. Met een staand nummer in de tweede omloop plaatsten zij zich dus voor de finale.

In deze finale troffen zij als tegenstander Theun van der Molen, Marijke Schut en Marije Agema, die zich via twee keer een overwinning met 5-3 en 6-6 en een staand nummer ook in de finale hadden gekaatst. De finale werd voor hen een teleurstelling, want hun taktiek die ze hadden uitgedacht tegen het opslag geweld van Pollie en Johan Kwast werd al vrij snel over boord gezet en toen was er geen eenheid meer in het partuur. Bij de tegenstander ging het zeer voorspoedig tot drie eersten. Toen moest Johan Kwast helaas uitvallen met een blessure. Hij werd hierna vervangen door Arjen Staphorsius. De partij werd hierna snel uitgespeeld en eindigde met 5-0 en 6-0.

In de verliezersronde waren alle partijen veel spannender. In de finale speelden het partuur van Justin van Dijk, Eddy Sjollema en Sara Woltman tegen het partuur van Kevin Hoekstra, Jarco Kingma en Anneke Haarsma.  Na heel veel eersten met 6-6 werd de strijd pas beslist op 5-5 en 6-4 in het voordeel van het partuur van Justin van Dijk.

De prijzen werden hierna uitgedeeld door voorzitter Jan Nieuwenburg.  Hij bedankte natuurlijk speciaal scheidsrechter Age Tichelaar, maar ook de andere mensen die hebben mee geholpen om deze partij te laten slagen. De prijzen waren deze keer waardebonnen van de Plus. Van het winnende partuur werd Johan Kwast, ondanks zijn blessure, uitgeroepen tot koning van de partij.

Uitslag

1e prijs: Johan Kwast (koning), Pollie Kwast en Afina Schrik

2e prijs: Theun van er Molen, Marijke Schut en Marije Agema

3e prijs: Arjen Staphorsius, Djé Jorna en Nynke Agema

Verliezersronde

1e prijs: Justin van Dijk, Eddy Sjollema en Sara Woltman

2e prijs: Kevin Hoekstra, Jarco Kingma en Anneke Haarsma

Over twee weken wordt op zondag 10 september het kaatsseizoen afgesloten met een Ouder-Kind Partij voor de jeugd van kv Eendracht. Alle jeugdleden moeten dus een familielid of een kennis benaderen om samen te kaats

Johan, Pollie en Afina winnen Koningspartij
Johan, Pollie en Afina winnen Koningspartij

Laatste nieuws: