Jeugd 2015

Op vrijdagavond 30 oktober 2015 zijn de prijzen uitgereikt van de jeugdcompetitie van de federatie Baradeel van deze zomer.
Voor onze vereniging vielen Djé Jorna (2e prijs bij de schooljongens) en Emma Jeeninga (6e prijs bij de pupillen) in de prijzen.
Daarnaast waren er ook nog prijzen voor Jaimy (gedeeld 1e bij de welpen) en Dylan Koel (4e bij de pupillen).
Zij stonden beide nog ingeschreven voor de kaatsvereniging in Wijnaldum, maar woonden ondertussen al in Harlingen en kaatsten hier al de hele zomer mee. De kaatsvereniging in Wijnaldum had de boodschap naar een oud emailadres gestuurd en beide jongens wisten dus van niets. Daarom ontbreken ze op de foto's.
Allemaal van harte gefeliciteerd!

Federatie Barradeel prijzen jeugdcompetitie
zondag 6 september 2015 Nadat dinsdagavond de laatste keer fanatiek gekaatst werd dit seizoen door de jeugd konden de prijzen op zondag 6 september, bij het diploma kaatsen, worden uitgereikt. Onder leiding van Wim de Haan kon er 8 keer gekaatst worden. Prijswinnaars meisjes: 1e prijs: Nynke Bijlsma 2e prijs: Emma Jeeninga 3e prijs: Dilwien Auraha (afwezig bij de prijsuitreiking) Prijswinnaars jongens: 1e prijs: Jordy de Haan 2e prijs: Djé Jorna 3e prijs: Jaimy Koel foto's: Simon de Groot Voor meer foto's kijk op deze website bij foto's en klik dan op zomertraining 2015.
Prijswinnaars competitie kaatsen jeugd 2015
zondag 6 september 2015 Het diploma kaatsen was een groot succes. Er deden 21 jeugdleden mee, verdeeld over de categorieën welpen (8/9 jaar) en pupillen (10/11 jaar). Elke categorie had zijn eigen circuit van 6 vaardigheidsproeven en de onderdelen werden in groepjes van ongeveer 5 kinderen afgewerkt. Bij elk groepje waren 2 begeleiders, waarvan één alle scores noteerde. Alle zes scores bij elkaar opgeteld geven dan het eindresultaat weer: Een kaats diploma (A,B,C,D of E) volgens de officiële knkb normen. Het bleek dat niemand het laagste niveau A heeft behaald. Bijna iedereen scoorde een B of C diploma. Alleen Koos Jorna (welp) behaalde een D diploma! Het diploma kaatsen was ook een stage project van Evan van Sertima en Marleen Bergsma, beide Cios studenten, en zij hebben mee geholpen om dit project voor te bereiden en uit te voeren. foto's: Simon de Groot Voor meer foto's, kijk dan bij foto's op deze website. Klik daarna op zomertraining 2015, dan wijst het zich vanzelf.
Diploma kaatsen 2015
zaterdag 22 augustus 2015
De jaarlijkse Barradeel Partij voor de jeugd is een afdelingswedstrijd en werd dit jaar gehouden in Harlingen. Een thuiswedstrijd voor de jeugd dus! KV Eendracht was samen met Sexbierum goed vertegenwoordigd met elk 6 jeugdparturen in vier verschillende categorieën!

Bij de welpen jongens (8/9 jaar)
begonnen onze kaatsers Brent Boschma en Davy de Haan met een overwinning, maar verloren ze daarna beide wedstrijden in de poule. Datzelfde gebeurde met Koos Jorna en Jaimy Koel. Ook zij begonnen met een overwinning, maar daarna bleken de tegenstanders te sterk.

Bij de pupillen jongens (10/11 jaar) waren ook twee parturen uit Harlingen. Ype van der Veen en Ray Alkema kaatsten goed, maar konden geen overwinning boeken. Dat lukt Jordy de Haan en Dylan Koel wel. Zij verloren de eerste wedstrijd, maar wonnen daarna de tweede net met 5-5 en 6-0. Dat betelkende nog een extra wedstrijd om de 3e prijs en ook die werd gewonnen met 5-5 en 6-0. Knap gedaan en dus de 3e prijs!!

Bij de pupillen meisjes (10/11 jaar) deden Nynke Bijlsma, Emma Jeeninga en Merthe Scheffer heel erg hun best, maar de tegenstanders waren in de eerste twee partijen te sterk. Daar zaten overigens ook schoolmeisjes tussen en die zijn iets ouder (12/13 jaar). De laatste partij was erg spannend en werd maar net verloren met 4-5 en 4-6. Dat gaf toch een goed gevoel!

Bij de schooljongens (11/12 jaar) kaatsten Djé Jorna, Rick Alberda en Roel Pont in de eerste partij erg goed. Helaas ging het net op de spannende standen mis en zo kon St. Annaparochie winnen met 5-3 en 6-4. Dat was een flinke teleurstelling die doorwerkte in de tweede partij, waarin het allemaal niet zo goed lukte.
Gelukkig werd de middag afgesloten met een flinke overwinning tegen Minnertsga met 5-1 en 6-2!

Barradeel Partij jeugd in Harlingen

zaterdag 25 juli 2015
Djé Jorna heeft de 2e prijs gewonnen bij de schooljongens op de knkb partij in Lekkum.
Na diverse kransen bij de Federatie Barradeel, nu ook in de prijzen op een knkb partij! Een prachtig resultaat!

Djé Jorna wint 2e prijs knkb partij schooljongens in Lekkum