Prijswinnaars

Marije Agema wint eerste ledenpartij

Marije Agema wint eerste ledenpartij


zondag 13 mei 2018

Ondanks code geel was er niks mis met het weer op het kaatsveld in Harlingen.
Er stonden 12 kaatsers op de lijst, die in vier parturen allemaal drie keer konden kaatsen in een wisselende samenstelling, waarbij iedereen steeds andere maten kreeg en ook andere tegenstanders.

Nieuw was een actie van het bestuur om meer leden van de Vriendenclub te krijgen.
Daar werd meteen goed gebruik van gemaakt en de nieuwe vrienden kregen meteen korting op de inleg voor deze partij.

Er werden weer vele ballen boven geslagen, maar scheidsrechter Age Tichelaar liet de ballen eerst allemaal weer zoeken, voordat de wedstrijd verder kon gaan.

Na twee rondes waren er drie kaatsers met de volle winst (14 punten) in beide partijen en deze drie kaatsers moesten de laatste ronde onderling uitmaken wie er met de krans naar huis zou gaan. Het werd een spannende strijd met aan de ene kant Arjen Staphorsius (de buitenlander zoals hij werd genoemd door Jan Nieuwenburg) en aan de andere kant Marije Agema en Wesley Schaap. De eersten werden om beurten veroverd en tenslotte moest alles in het laatste eerst worden beslist 5-5.
Arjen begon met twee zitballen en er kwam een kaats. Zijn maat Willem Zeilmaker (geen familie  van de Harlinger tak) miste daarna twee keer het perk: 5-5 en 4-4.
Er kwam nog een kaats en de eerste kaats werd door Anne Wind behouden met een prachtige pripper. De tweede kaats werd ook behouden door opslager Marije Agema en daarmee kroonde zij zichzelf tot winnaar van de dag. Marije had twee eersten minder tegen dan Wesley. Voor Arjen bleef nog wel de derde prijs over.

Voorzitter Jan Nieuwenburg reikte daarna de waardebonnen uit en bedankte natuurlijk ook Age Tichelaar, want Age was ook deze dag  weer aanwezig als scheidsrechter.

Uitslag:
1e prijs: Marije Agema
2e prijs: Wesley Schaap
3e prijs: Arjen Staphorsius

foto’s en verslag: Simon de Groot
Kijk voor meer foto's op deze website bij foto's ledenpartij 13 mei 2018

 


 

Laatste nieuws: