Nieuws

St. Michaëlschool wint schoolkaatsen

St. Michaëlschool wint schoolkaatsen


dinsdag 12 juni 2018

Het Eendrachtkaatsterrein was deze week het toneel van het schoolkaatsen.
Op alle basisscholen zijn ook dit jaar weer kaatslessen gegeven onder auspiciën van de actieve Stichting Sportpromotie Harlingen. Deze beide wedstrijden zijn de afsluiting van dit prachtige schoolkaatsproject. Dinsdagmiddag werd gestart met de harde bal voor meisjes en jongens om het kampioenschap van Harlingen en deze wedstrijd was tevens de vóórwedstrijd voor het provinciaal schoolkaatskampioenschap op 20 juni te Franeker. De finalisten van deze voorwedstrijd mogen daar ook aan meedoen, met de restrictie dat de jongens de opslag van 18 meter moeten kunnen halen. Bij de meisjes bedraagt dit 15 meter.

Het was jammer dat drie scholen een schoolkamp hadden georganiseerd voor groep 8, zodat het aantal deelnemers lager was dan vorig jaar. De wedstrijd stond onder leiding van Simon de Groot, die hierbij prima werd ondersteund door de scheidsrechters/begeleiders Tjibbina Postma, Age Tichelaar en Douwe Broersma
Er deden vijf parturen mee bij de meisjes en ook vijf parturen bij de jongens. Door elk partuur moest er vier keer gekaatst worden. Na drie partijen waren er zowel bij de jongens als bij de meisjes twee parturen met drie overwinningen. Het mooie was dat deze parturen ook nog tegen elkaar moesten spelen in de laatste partij van de dag. Twee finales dus!
Bij de meisjes wist de St. Michaëlschool met ruim verschil Middelstein te verslaan: 5-2 en 6-0
Bij de jongens was de St. Michaëlschool te sterk voor Het Baken: 5-3 en 6-4
Nadat alle punten waren opgeteld kon Gerben Boskma, voorzitter van de Stichting Sportpromotie Harlingen, de fraaie eretekens uitreiken aan:
Meisjes:
1e prijs: St. Michaëlschool - Jutta Wolbers, Doutzen Bijlsma en Lieke Jeeninga.
2e prijs: Middelstein - Sibrig Tigchelaar en Ilse Jongsma.
Jongens:
1e prijs: St. Michaëlschool - Gijs Vollmann, Wester de Bruin en Michaël Zernov.
2e prijs: Het Baken - Brent Boschma, Luca Broekhuizen en Lennard Tilstra.
De eerste prijswinnaars kregen van natuurlijk ook de krans omgehangen.

De Sint Michaëlschool is dus dit jaar houder van beide wisselbokalen!

Foto en tekst: Ubbo Posthuma

 


 

Laatste nieuws: