Koning Tjisse Steenstra wint Hotze Schuil Partij

zondag 1 juli 2018

De kaatsarena van KV Eendracht zag er dit jaar weer prachtig uit en er is heel veel werk verzet door een klein ploegje vrijwilligers om dit voor elkaar te krijgen. Zo is er al heel vroeg begonnen met de opbouw van de tribune en de laatste week waren de vrijwilligers elke dag aan het werk om alles perfect te krijgen. Super bedankt!
Het weer werkte ook erg mee. Het was door een lekkere wind prima uit te houden voor het publiek, dat wel iets minder talrijk was opgekomen. Waarschijnlijk kozen veel mensen voor het strand met deze hoge temperatuur. Toch was de opkomst ruim voldoende, vergeleken met andere jaren.

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Marinus Grond en die moest al in de eerste omloop flink aan de bak. De mensen van de wantencontrole hadden namelijk geconstateerd, dat Laas Pieter van Straten kaatste met een gloednieuwe handschoen, die nog niet was gekeurd. Toen zij dit meldden bij de scheidsrechter, kon de scheidsrechter niets anders doen dan de rode kaart tonen aan Laas Pieter. Hij moest direct het speelveld verlaten en zijn maten moesten als tweetal verder kaatsen. Op dat moment hadden ze een voorsprong van 4-3, die ze eerst nog uit bouwden tot 5-3. Toch roken de tegenstanders hun kans. Het partuur van Enno Kingma, Renze Hiemstra en Hans Wassenaar wist de achterstand goed te maken en de partij nog te winnen. Door in de tweede omloop ook te winnen, kwamen ze via een staand nummer zelfs in de finale.
Dylan Drent kwam via twee ruime overwinningen met 5-1 in de halve finale en daar moesten ze het opnemen tegen het partuur van Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Tjisse Steenstra. Dit werd een echte thriller. Het ging de hele partij mooi gelijk op tot 4-4. Toen kwam Dylan, met zijn maten Bauke Triemstra (vorig jaar nog koning) en Hendrik Kootstra het eerst op de 5 eersten. Ze kwamen zelfs met 6-2 voor. Tjisse Steenstra zorgde ervoor dat het toch 5-5 werd. Opnieuw kwam Dylan op matchpoint, deze keer zelfs met 6-0 voor. Opnieuw was daar Tjisse Steenstra die met prima opslagwerk op het juiste moment zorgde voor de winst.
In de finale leek het een gemakkelijke overwinning te worden voor het partuur van Tjisse Steenstra. Ze kwamen met 5-2 voor, maar de partij kantelde en het partuur van Hans Wassenaar kwam terug tot 5-5. Op de stand 5-5 en 4-4 moest Hans een kleine kaats passeren, maar de koning van deze partij, Tjisse Steenstra, zorgde toen voor een prachtige zitbal, die net voor de kwaadlijn over Hans heen in het perk terecht kwam.
Hierna maakten zij de partij uit.

Door het aftreden van voorzitter Jan Nieuwenburg heeft KV Eendracht op dit moment geen voorzitter en werd de prijsuitreiking gedaan door secretaris Simon de Groot.
Hij vroeg en kreeg een applaus voor het kleine groepje vrijwilligers dat de hele week in touw is geweest. Ook bedankte hij de keurmeesters, de mensen die hielpen bij de catering, de telegrafisten en de drie jeugdige aanmerkers. Daarna werden de masseur en de scheidsrechter in de bloemetjes gezet en bedankt voor hun onmisbare werk.
De prijswinnaars kregen een mooie waardebon, voor het aankopen van Harlinger Aardewerk bij de familie Oswald, die elk jaar als sponsor onze vereniging ondersteunt!
Uitslag:
1e prijs: Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Tjisse Steenstra (koning).
2e prijs: Enno Kingma, Renze Hiemstra en Hans Wassenaar
3e prijs: Bauke Triemstra, Dylan Drent en Hendrik Kootstra