Jeugd 2015

Barradeel Partij jeugd in Harlingen

zaterdag 22 augustus 2015
De jaarlijkse Barradeel Partij voor de jeugd is een afdelingswedstrijd en werd dit jaar gehouden in Harlingen. Een thuiswedstrijd voor de jeugd dus! KV Eendracht was samen met Sexbierum goed vertegenwoordigd met elk 6 jeugdparturen in vier verschillende categorieën!

Bij de welpen jongens (8/9 jaar)
begonnen onze kaatsers Brent Boschma en Davy de Haan met een overwinning, maar verloren ze daarna beide wedstrijden in de poule. Datzelfde gebeurde met Koos Jorna en Jaimy Koel. Ook zij begonnen met een overwinning, maar daarna bleken de tegenstanders te sterk.

Bij de pupillen jongens (10/11 jaar) waren ook twee parturen uit Harlingen. Ype van der Veen en Ray Alkema kaatsten goed, maar konden geen overwinning boeken. Dat lukt Jordy de Haan en Dylan Koel wel. Zij verloren de eerste wedstrijd, maar wonnen daarna de tweede net met 5-5 en 6-0. Dat betelkende nog een extra wedstrijd om de 3e prijs en ook die werd gewonnen met 5-5 en 6-0. Knap gedaan en dus de 3e prijs!!

Bij de pupillen meisjes (10/11 jaar) deden Nynke Bijlsma, Emma Jeeninga en Merthe Scheffer heel erg hun best, maar de tegenstanders waren in de eerste twee partijen te sterk. Daar zaten overigens ook schoolmeisjes tussen en die zijn iets ouder (12/13 jaar). De laatste partij was erg spannend en werd maar net verloren met 4-5 en 4-6. Dat gaf toch een goed gevoel!

Bij de schooljongens (11/12 jaar) kaatsten Djé Jorna, Rick Alberda en Roel Pont in de eerste partij erg goed. Helaas ging het net op de spannende standen mis en zo kon St. Annaparochie winnen met 5-3 en 6-4. Dat was een flinke teleurstelling die doorwerkte in de tweede partij, waarin het allemaal niet zo goed lukte.
Gelukkig werd de middag afgesloten met een flinke overwinning tegen Minnertsga met 5-1 en 6-2!